2 Mar / 2021

Te koop: een auto van Mr Bean, maar dan anders

Dit keer eens geen knalgroene Mini met een stoel op het dak: de occasion van vandaag is een échte auto van Mr. Bean, of Rowan Atkinson.

Het wereldwijde succes van de serie Mr. Bean is niet te onderschatten. Iedereen kent de gekke Brit die non-verbaal zichzelf door de vreemde avonturen van zijn dagbesteding helpt. Dat doet hij vaak met een Austin Mini in het knalgroen. Het is dé auto waar je aan denkt als je denkt aan ‘de auto van Mr. Bean’.

De echte
Vandaag richten we ons eens op een échte auto van Mr. Bean. In de meest letterlijke zin van het woord. Mr. Bean wordt gespeeld door Rowan Atkinson. De 66-jarige Brit past de rol als een jas, maar je kunt hem ook kennen van Johnny English, een geniale James Bond-‘parodie’ en andere Engelse komedies als Not The Nine O’Clock News en Blackadder. Het legde Atkinson bepaald geen windeieren, waarmee hij kon laten blijken dat hij een rasechte petrolhead is!

Collectie
Zo mag Atkinson zich tot één van de personen rekenen die een McLaren F1 heeft gehad, maar alles waar de autofanaat vrolijk van wordt heeft de binnenkant van Atkinsons garage wel eens gezien. Van Lancia Delta HF Integrale tot Mercedes 500E en van Honda NSX tot Rolls-Royce Phantom. Ook is Atkinson actief in de autosport, veelal historische races. Eén van de auto’s die hij daarvoor gebruikt staat te koop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *