31 Mar / 2022

De verschillende benamingen van een scootmobiel

Wist je dat? Een andere benaming voor scootmobiel is gehandicaptenvoertuig, elektrische driewieler of elektrische vierwieler? Je hoeft niet gediagnosticeerd te zijn om een scootmobiel te mogen besturen, iedereen mag er namelijk gebruik van maken.  Je mag je scootmobiel zelfs gebruiken om naar het werk te gaan. Dit maakt het vervoer voor veel mensen toegankelijker. Het is wel verstandig om rekening te houden met de maximum snelheid van 25 kilometer per uur.

Een aantal andere regels die je moet weten over een scootmobiel

Je hoeft bijvoorbeeld op een scootmobiel geen helm te dragen. Er is dus geen helm plicht. Wel is het verplicht om een fluorescerend hesje of jas aan te trekken als je ’s avonds of ’s nachts rijdt.

Je mag de scootmobiel alleen besturen als je 16 jaar of ouder bent.

De scootmobiel moet altijd worden geëscorteerd door een volwassene als je met dit voertuig in het verkeer wilt participeren.

Scootmobielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Zo zijn er lichte modellen voor mensen die graag lang onderweg zijn en zwaardere modellen voor degenen die een wat groter voertuig prefereren.

Een scootmobiel is een voertuig dat je kan gebruiken als je slecht ter been bent of niet zo goed kan lopen.