6 Nov / 2021

Het gebruik van een WTW filter

Hoe weet je nou of je je WTW filter moet vervangen? Als je filter vies is blokkeert dit de luchtdoorvoer. Kijkt je filter momenteel zwart? Dan moet je deze zeker vervangen. WTW filters zijn voornamelijk handig rondom nieuwbouwwoningen. Dit is omdat in deze woningen nog veel vocht aanwezig is. Een filter helpt hierbij om vochtproblemen te voorkomen. Daarom zie je vooral veel van dit soort filters bij nieuwbouwwoningen. Het is natuurlijk mogelijk om gewoon je raam open te zetten, maar het is niet zo efficiƫnt als een filter. want bij een filter wordt ook de lucht gefilterd. Daarnaast kan je deze filter ook gebruiken in de zomerperiodes. De filter zorgt er namelijk voor dat warme binnenkomende lucht afgekoeld wordt en circuleert in je woning. De warme lucht wordt dan vervolgens naar buiten geblazen.

Wanneer moet ik mijn WTW filter vervangen?

Het advies is om vier keer per jaar deze filter te vervangen. Zo voorkom je problemen met je ventilatie en de vochtigheid in je huis. Je kan makkelijk filters inslaan op de website. Bestel het merk dat jij wilt gebruiken en controleer de afmeting. Als je meerdere sets tegelijk koopt, profiteer je van staffelkorting, gratis verzending en je krijgt nog een extra filterset cadeau. Dit is handig en zo kan je ten aller tijden ervoor zorgen dat jouw filter optimaal benut wordt. Heb je twijfels over de filter of weet je niet of het geschikt is? Neem dan contact op. TOPS helpt je graag bij het uitzoeken van de geschikste filter voor jouw woning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *