13 Feb / 2021

Zescilinder stationwagon met weinig kilometers

Waar kom je op uit als je een zescilinder stationwagon zoekt met niet al te veel kilometers? Team Autoblog slingerde de zoekmachines aan en ging op zoek!

Het verschil tussen een vier- en zescilinder is niet zo groot als je zou denken en toch ook weer wel. We zullen het (heel kort) toelichten. De moderne viercilinder zijn vanuit de fabriek vaak al erg krachtig en vaak kun je het met een simpele remap nog eens flink verhogen. In vergelijking met de vroegere zescilinders is zo’n moderne viercilinder veel sterker (pk), krachtiger (Nm) en zuiniger.

zescilinder
Echter zo’n zescilinder heeft wel een paar voordelen. Er is veel meer rust aan boord, er zijn minder trillingen en je hebt veelal een gelijkmatigere krachtontplooiing. En oh ja, het geluid is vaak veel prettiger. Kortom, er zijn dus mensen die zweren bij een zescilinder. Voor Peter zijn we vandaag aan het kijken naar zo’n zescilinder. Hij heeft nu een Skoda Octavia RS Combi, Volvo 850 R youngtimer en een Ford Capri V6. Het gaat om vervanging voor de Octavia RS. Een hele fijne auto, maar hij gaat nu richting de 170.000 km, dus is het tijd voor iets nieuws.